Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars Elektronikproduktion | 01 november 2018

Volvo Cars i kinesiskt samarbete för självkörande bilar

Volvo Cars och Baidu, den kinesiska motsvarigheten till Google, har gått samman för att utveckla elektriska bilar kompatibla med helt autonom körning, med målet att massproducera fordonen för den kinesiska marknaden.
Industriprognoser visar att Kina sannolikt kommer att bli den enskilt största marknaden för autonoma bilar i världen under kommande årtionden, skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande. Partnerskapet där Volvo Cars och Baidu ska utveckla anpassade autonoma bilar, gör det möjligt för bolagen att utveckla och sälja fordonen till potentiella kinesiska kunder.

– Med Baidu tar vi ett stort steg framåt i kommersialiseringen av våra autonomt kompatibla bilar, byggda på Volvos branschledande säkerhetsteknik. Det finns en stark utveckling i autonom körning i Kina, där Baidu är en ledande aktör, och marknaden där erbjuder stora möjligheter för oss som leverantör av val för autonoma flottor, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars, i ett pressmeddelande.

Baserat på samarbetsavtalet kommer Baidu att bidra med sin autonoma körplattform Apollo och Volvo kommer att bidra med sin kunskap och avancerade teknik inom bilindustrin. De två bolagen förbereder sig för masstillverkning av helt elektriska och autonoma bilar.

– Sedan det grundades för ett århundrade sedan har Volvo behållit säkerhet som sitt kärnuppdrag, och för säkerhetsutvecklingen framåt med betydande innovationer. Vi är väldigt glada att Volvo Cars har etablerat ett strategiskt partnerskap med Baidu i utvecklingen av en helt autonom bil som är kompatibel med vår autonoma körplattform Apollo. Vi ser fram emot att arbeta nära Volvo för att ge världen de säkraste bilprodukterna till förmån för mänskligheten, säger Ya-Qin Zhang, President för Baidu.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2