Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Abris Elektronikproduktion | 05 november 2018

Abris köper majoritet i polska CADM Automotive

Ett dotterbolag till fondförvaltaren med bas i Centraleuropa, Abris Capital Partners Ltd, har tecknat kontrakt om att köpa en majoritetsandel i CADM Automotive Sp. z o.o.
Dotterbolaget till Abris Capital Partners heter CADM Holdings Ltd, och CADM Automotive Àr ett ingenjörs- och designhus i Polen som tillhandahÄller ingenjörstjÀnster till tillverkare inom bil-, jÀrnvÀgs- och flygsegmenten. Företaget har specialiserat sig pÄ utveckling av enskilda komponenter samt hela moduler och system för bilindustrin, ofta genom att köra och samordna multinationella projekt.

CADM Automotive grundades 2012 och sysselsÀtter i dag cirka 200 personer. Företaget har över 60 kunder frÄn Europa, USA, Kina och Japan, sÄsom Bentley, Porsche, Jaguar, Volkswagen, BMW och Tesla.

– Som CADM Automotive har vi etablerat en permanent nĂ€rvaro pĂ„ den krĂ€vande globala fordonsindustrin. Men vi har aptit för mer. Fler kunder, fler prestigefyllda varumĂ€rken och intressanta och ambitiösa projekt. Vi vill öka vĂ„rt bidrag till den globala processen med att designa bilar. Vi drivs av tanken att vi har ett verkligt inflytande pĂ„ bilmarknadens verklighet och pĂ„ nĂ„got sĂ€tt att frĂ€mja högkvalitativ design. Min dröm Ă€r att Polen en dag blir globalt erkĂ€nd som ett viktigt centrum av högklassig nyttodesign, sĂ€ger MichaƂ Laska, vd för CADM Automotive, i ett pressmeddelande.

CADM Automotive Ă€r den sjĂ€tte investeringen frĂ„n Abris som en del av de 500 miljoner euro (5 miljarder kronor) som fondförvaltaren fick under 2017 frĂ„n internationella investerare, för sin tredje fond för att stödja och utveckla intressanta affĂ€rsprojekt i Polen och Central- och Östeuropa.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2