Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Einride Elektronikproduktion | 07 november 2018

Einride i samarbete med Telia och Ericsson för 5G-ellastbilar

Einrides sjÀlvkörande ellastbil T-pod har börjat anvÀndas av DB Schenker i den första kommersiella anvÀndning av lastbilen, i samarbete med 5G-baserad teknik frÄn Ericsson och Telia.
Det Àr DB Schenkers lageromrÄde i Jönköping som har börjat anvÀnda den förarlösa ellastbilen med 5G-baserad teknik frÄn Ericsson och konnektivitet frÄn Telia.

– Det pĂ„gĂ„r ett paradigmskifte i transportindustrin. Med höga datahastigheter och lĂ„g fördröjning skapar 5G helt nya möjligheter för transportsektorn att ta klivet mot fullt uppkopplade och autonoma system. Einrides transportlösning Ă€r ett perfekt exempel pĂ„ hur 5G kan driva kostnadseffektiviseringar, förbĂ€ttra sĂ€kerheten och bidra till en mer hĂ„llbar framtid, sĂ€ger Åsa Tamsons, Senior Vice President och Head of Business Area Technologies & New Businesses pĂ„ Ericsson, i ett pressmeddelande.

Einride menar att deras T-pod och autonoma transportsystem pÄ sikt skulle kunna ersÀtta mer Àn 60 procent av dagens godstransporter med konkurrenskraftiga och hÄllbara alternativ.

– Einrides mĂ„l Ă€r att leda en hĂ„llbar transformation av godstransportsektorn. Och medan vi gör detta mĂ„ste sĂ€kerhet förbli vĂ„r högsta prioritering. 5G erbjuder den uppkoppling och driftsĂ€kerhet som krĂ€vs för att pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt kunna lansera T-podden pĂ„ allmĂ€nna vĂ€gar, vilket i sin tur kommer att reducera koldioxidutslĂ€pp och helt eliminera utslĂ€pp av kvĂ€veoxider, sĂ€ger Robert Falck, vd och grundare av Einride.

I anslutning till samarbetet gÄr Einride med i Telias partnerprogram för 5G, vilket gör det möjligt för Einride att anvÀnda Telias innovationsmiljö för att utforska bland annat tekniska möjligheter med 5G.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2