Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon Elektronikproduktion | 08 november 2018

Infineon och Next Biometrics samarbetar kring smartkort

Infineon AG och norska biometriföretaget Next Biometrics har inlett ett samarbete för att utveckla en referensdesign för biometriska betalkort.
AnvÀndningen av biometri för andrahandsautentisering Àr en stor marknad inom betalkort. I stÀllet för att ange en PIN-kod eller visa ett ID verifierar kortinnehavaren med hjÀlp av en fingeravtryckssensor som Àr inbÀddad i kortet.

Referensplattformen som Infineon och Next Biometrics ska utveckla innehÄller de nödvÀndiga element som behövs för att utveckla och tillverka ett smartkort med en fingeravtryckssensor och hjÀlper tillverkare av biometriska smartkort att förenkla sina produktionsprocesser och förkorta tiden till marknaden.

Designen innehÄller en biometrisk modul, ett sÀkerhetselement, ett operativsystem med biometri- och betalningsapplikationer, samt en rekommenderad och beprövad förlaminerings- och lamineringsmetod för tillverkning av kortet.

– Infineon har Ă„tagit sig att möjliggöra en sĂ€ker och bekvĂ€m betalningsupplevelse som förbĂ€ttras av fingertrycksautentisering. Som en nyckelfĂ€rdig lösning kommer referensplattformen som Infineon gemensamt utvecklat med Next att driva biometriska innovationer i smartkortsindustrin och hjĂ€lpa till att göra digitala transaktioner enklare och sĂ€krare, sĂ€ger Bjoern Scharfen, chef för produktionslinjen Payment & Wearables vid Infineon, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1