Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SaltX Elektronikproduktion | 12 november 2018

SaltX ingår samarbeten för att skala upp sin produktion

Energilagringsbolaget SaltX Technology har undertecknat en avsiktsförklaring med finska Nordkalk samt ett strategiskt leveransavtal med tyska WACKER-Kemi med målet att påbörja storskalig tillverkning av SaltX nano-coatat salt.
Nordkalk är en leverantör av kalkbaserade produkter och Wacker-Kemi är en leverantör av kiseldioxidbaserade coating-material. I och med samarbetena blir Nordkalk SaltX:s europeiska tillverkare av SaltX:s patenterade Nano Coated Salt (NCS), som huvudsakligen består av kalciumoxid, och WACKER levererar det kiseldioxidbaserade coating-materialet som ingår i NCS.

Den initiala kapaciteten i fullskalig produktion kommer att vara 10’000 ton NCS, vilket motsvarar 4’000 MWh termisk energilagring.

– Med partnerskapen med Nordkalk och WACKER får SaltX det bästa av två världar: båda företagen har den tekniska kompetens, produktionskapacitet och de ekonomiska resurser som krävs för att tillverka och leverera SaltX NCS till rätt kvalitet och i de volymer vi behöver för att möta den globala efterfrågan av vårt NCS under de närmaste åren, säger Karl Bohman, vd för SaltX Technology, i ett pressmeddelande.

Under de senaste sex månaderna har SaltX genomfört omfattande tekniska förstudier tillsammans med både Nordkalk och WACKER. Medan WACKER har levererat det kiseldioxidbaserade coating-materialet som ingår i NCS, har Nordkalk startat pilotproduktion och redan tillverkat flera ton SaltX NCS enligt SaltX:s recept och specifikationer.

Syftet med avsiktsförklaringen med Nordkalk är att teckna ett leverans- och licensavtal före årsskiftet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-1