Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hanza Elektronikproduktion | 12 november 2018

Positiva toner från Hanzas tredje kvartal

Efter en framgÄngsrik integration av det senaste förvÀrvet, Wermech, i början av Äret Àr Hanzas tillverkningskluster i Sverige vÀl rustat för framtiden, menar vd Erik Stenfors.
Erik Stenfors
© Hanza
NettoomsÀttningen under det tredje kvartalet uppgick till 431,2 miljoner kronor, en ökning from 324,3 frÄn samma period i fjol. Rörelseresultatet under perioded landade pÄ 17,1 miljoner kronor, Àven hÀr en ökning frÄn 6,9 miljoner kronor under jÀmförelseperioden. Resultatet efter skatt uppgick till 10,7 miljoner kronor, en ganska bekvÀm ökning frÄn fjolÄrets 3,8 miljoner kronor..

– Under kvartal tre ser vi en fortsatt resultatförbĂ€ttring mot tidigare Ă„r och noterar en dryg fördubbling av HANZAs vinst per aktie. Även kassaflödet Ă€r fortsatt positivt och nettoskulden fortsĂ€tter att minska under kvartalet. Efter en framgĂ„ngsrik integration av vĂ„rt senaste förvĂ€rv, Wermech, i början av Ă„ret Ă€r vĂ„rt Tillverkningskluster i Sverige vĂ€l rustat för framtiden. Segment Norden uppvisar en rörelsemarginal om 7,8 % för kvartal 3. Vi arbetar nu aktivt vidare med att utveckla vĂ„ra Tillverkningskluster utanför Norden, sĂ€ger Hanzas vd, Erik Stenfors i en kommentar till rapporten.

Vidare ser bolaget stora tillvÀxtmöjligheter framöver och aviserar ett listbyte frÄn First North till Small Cap under första halvÄret 2019.

Syftet med bytet beskrivs bland annat med att man vill erhÄlla den kvalitetsstÀmpel som följer av att möta de betydligt högre krav som stÀlls pÄ huvudlistan. Ett listbyte möjliggör Àven för nya institutionella placerare att investera i Hanza.

Om vi rÀknar bort de direkta kostnaderna för listbytet sÄ uppgÄr koncernens rörelseresultat till 19,6 miljoner kronor.

– Hanza ser inte en avmattning av konjunkturen i de prognoser för Ă„r 2019 som presenterats av bolagets kunder. Eventuellt kan slutet av Ă„r 2018 medföra en inbromsning av volymer pĂ„ grund av julens kalenderplacering och att en oro för konjunkturen leder till reducerade lager hos vĂ„ra kunder.
I övrigt ser vi stora tillvÀxtmöjligheter för Hanza under Är 2019 och framÄt genom det systematiska arbete vi utför för att bredda bolagets kundmarknad utanför Norden, sÀger Erik Stenfors i rapporten.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-2