Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aac microtec Elektronikproduktion | 13 november 2018

ÅAC Microtec i avtal med Mauritius om satellituppdrag

ÅAC Microtec AB har ingĂ„tt ett avtal med Mauritius forskningsrĂ„d, Mauritius Research Council (MRC) för att formalisera samarbetet kring en 1U-satellit samt tjĂ€nster till missionen Mauritian Infrared Satellite (MIR- SAT1).
ÅAC ska leverera en fullt integrerad 1U-satellit samt ett brett tjĂ€nsteprogram som inkluderar utbildning, leverans av markstation och driftsstöd. AAC Clyde ska bistĂ„ i att utveckla nyttolasten och ska integrera satelliten vid sin anlĂ€ggning i Glasgow samtidigt som MRC:s ingenjörer utbildas i att montera, integrera och testa satelliten.

Kontraktet omfattar Àven ett supportpaket som inkluderar leverans och installation av en markstation pÄ Mauritius och support i samband med uppskjutning samt drifttagande av satelliten i omloppsbana.

OrdervÀrdet uppgÄr till 320 000 pund (cirka 3,8 miljoner kronor) och ska levereras under 2019.

– Vi Ă€r glada över att vara med i detta samarbetsprojekt som Ă€r en viktig byggsten för regionens rymdbaserade aktiviteter. Projektet illustrerar smĂ„satellitteknikens tillgĂ€nglighet och anvĂ€ndbarhet dĂ„ det omvandlar Mauritius till en rymdnation, sĂ€ger Iraklis Hatziathanasiou, Vice President för Business Development vid ÅAC Clyde, i ett pressmeddelande.

Republiken Mauritius pilotsatellit Àr i första hand en teknisk demonstration som ska anvÀnda en lÄngvÄgs infraröd (LWIR) termisk kamera som huvudsaklig nyttolast för att samla bilder av Mauritius och omgivande regioner. Missionen har ocksÄ en sekundÀr nyttolast som syftar till att demonstrera radiokommunikation över S-bandet genom att sÀnda data till en ö i Republiken Mauritius.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-1