Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB Elektronikproduktion | 14 november 2018

ABB investerar i nytt forskningscentrum för e-mobility

Den 3'600 kvadratmeter stora anlÀggningen representerar en investering om 10 miljoner dollar, och planeras vara fÀrdig i juni 2019. Företaget menar att detta projekt sÀtter fokus pÄ ABB:s engagemang att driva pÄ utvecklingen inom hÄllbara transporter.
ABB':s nya globala huvudkontor och center för forskning och utveckling (FoU) byggs pÄ TU Delfts Campus, Heertjeslaan, NederlÀnderna och kommer som sagt att fÀrdigstÀlls 2019 och kommer att kunna hysa upp till 120 personer. A

BB:s verksamhet för laddinfrastruktur ÄtervÀnder i och med detta till platsen dÀr allt en gÄng började. Studenterna som grundade Epyon (uppstartsföretaget för laddning av elbilar som köptes upp av ABB 2011) var tidigare studenter vid Delfts tekniska universitet.

”Investeringen i detta nya huvudkontor och FoU-center visar ABB:s engagemang inom tekniskt ledarskap och för att sĂ€tta standarden nĂ€r det gĂ€ller hĂ„llbara transporter. AnlĂ€ggningen kommer att göra det möjligt för oss att öka tempot pĂ„ vĂ„r utveckling och tester av produkter. DĂ€rigenom kan vi garantera leveranser av innovativa produkter snabbare Ă€n nĂ„gonsin tidigare,” sĂ€ger Frank Muehlon, Managing Director för ABB:s enhet för laddinfrastruktur, i ett pressmeddelande.

Driftskompatibilitet Ă€r prioritet ett för ABB – dĂ€rför kommer byggnaden att vara utrustad med teknik för att sĂ€kerstĂ€lla att ABB-laddarna Ă€r kompatibla med alla typer av fordon. Simulatorer har byggts specifikt för detta syfte, dĂ€r 95 procent av alla tester kommer att utföras med en digital kopia inlĂ€st i simulatorn.

Simulatorn kommer inte att kunna testa hur bilen och laddaren fungerar i varmt och kallt vÀder. DÀrför utvecklar ABB miljörum dÀr systemet utsÀtts för extrema förhÄllanden, bland annat ett temperaturintervall pÄ -40 till +40 grader och hög luftfuktighet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-1