Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GKN Elektronikproduktion | 15 november 2018

GKN Aerospace i stort kontrakt för motorkomponenter

GKN Aerospace Norway har tecknat ett ÄttaÄrigt avtal med Pratt & Whitney för tillverkning av motorkomponenter för F135-motorn, som driver femte generationens F-35 Lightning II-flygplan.
Avtalet omfattar ocksÄ en förlÀngning för leverans av flera axlar till Pratt & Whitney's F100, JT8D och FT8 motorer. Kontrakt utökar GKN Aerospaces engagemang i F135-programmet och stÀrker bolagets roll som en lÄngsiktig leverantör av motorkomponenter till Pratt & Whitney.

Tillverkningen av alla de tÀckta motorkomponenterna Àger rum pÄ GKN Aerospace Kongsberg-anlÀggning, vilket Àr GKN Aerospace Engine Systems Center of Excellence for Shafts.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta över att ha ingĂ„tt detta kontrakt, med vĂ„r lĂ„ngsiktiga viktiga kund Pratt & Whitney. Detta flerĂ„riga avtal Ă€r en bra grund för fortsatt samarbete och kommer att vara till nytta för alla berörda parter. Vi ser fram emot att ytterligare stĂ€rka vĂ„r relation med Pratt & Whitney och att arbeta tillsammans som ett utmĂ€rkt team, sĂ€ger Peter Hjortsberg, President för GKN Aerospace Engine Systems i Norge, i ett pressmeddelande.

Kontraktets vÀrde uppgÄr till 66 miljoner dollar, cirka 600 miljoner kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-2