Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /nimg/aac microtec/ Elektronikproduktion | 16 november 2018

ÅAC Microtec tilldelas skotskt anslag om 2 miljoner

ÅAC har tilldelats ett anslag, SMART Research and Development Grant, frĂ„n Scottish Enterprise för att vidareutveckla sina markstationstjĂ€nster i Glasgow.
ÅAC:s dotterbolag AAC Clyde har utvecklat erbjudandet "satellite-as-a-service" för företag som vill skapa kommersiella tjĂ€nster kring satellitdata. TjĂ€nsten gör det möjligt för företagen att fokusera pĂ„ sina tjĂ€nster medan AAC Clyde har helhetsansvaret frĂ„n tillverkning till drift av kundens satellit samt leverans av data frĂ„n rymden.

Anslaget innebÀr att AAC Clyde förbÀttrar och utökar tjÀnsteutbudet vid markstationen i Glasgow med bland annat automatiserad satellitspÄrning och förbÀttrad kommunikation. Det kommer att ge kunderna tillförlitlig tillgÄng i realtid till satelliter och genererad data.

– Markstationen Ă€r en integrerad del av vĂ„rt "satellite-as-a-service" erbjudande som riktar sig till konstellationer av smĂ„satelliter. Det Ă€r en marknad som förvĂ€ntas vĂ€xa snabbt de nĂ€rmaste Ă„ren, sĂ€ger Alfonso Barreiro, CEO för ÅAC Microtec, i ett pressmeddelande.

Anslaget uppgĂ„r till 170’000 brittiska pund, drygt 2 miljoner kronor, under 12 mĂ„nader.

Markstationen invigdes i augusti 2017 och finns i ÅAC:s dotterbolag Clyde Space lokaler.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 12:21 V11.10.9-2