Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 augusti 2000

Allgon nobbar bud från LPG

LPG Telecom lade i måndags, överraskande, ett fientligt bud på antenntillverkaren Allgon. Båda aktierna handelsstoppades under morgonen, men den utannonserade presskonferensen ställdes in. Enligt uppgift sedan de båda bolagen inte kunde komma överens om köpesumman.
Di.se meddelade i måndags att LGP Telecom lägger ett bud på Allgon med en överkurs på 40 procent. I tisdags skriver tidningen att denna överkurs inte var tillräcklig för Allgons huvudägare, som enligt vad DI erfar nobbar budet. Vid tidningens pressläggning hade LGP dock inte fått något besked från Allgons styrelse.

Enligt di.se ska budet betalas helt med LGP-aktier till en överkurs på 40 procent jämfört med förra veckans genomsnittliga stängningskurs. Budet uppges ha stöd av SEB Fonder som är storägare i båda bolagen. Allgons ordförande Gunnar Bark sägs dock vilja sälja till ett högre pris, därav de utdragna förhandlingarna.

Allgons ordförande Gunnar Bark är kallsinnig till LGPs bud.
"Det kan komma andra budgivare", säger han.
Branschbedömare pekar på de amerikanska konkurrenterna Allen Group och Andrew, som mest sannolika spekulanter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-24 23:28 V9.4.0-1