Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© amy walters dreamstime.com Elektronikproduktion | 30 november 2018

Audi och Umicore utvecklar återvinning av batterier

Audi och Umicore meddelar att de framgångsrikt har avslutat den första fasen av sitt strategiska forskningssamarbete för återvinning av batterier.
De två parterna utvecklar en sluten kedja för återvinning av komponenter för högspänningsbatterier, för att kunna använda produkterna om och om igen. Särskilt värdefulla material ska bli tillgängliga i en bank för råmaterial.

Redan före samarbetet med Umicore i juni 2018 hade Audi analyserat batterierna i A3 e-tron plug-in hybridbil och definierat sätt att återvinna på. Tillsammans med materialtekniska experter fastställde biltillverkaren sedan återvinningsmöjligheter för batterikomponenter som kobolt, nickel och koppar. Resultatet: I laboratorietester kan mer än 95 procent av dessa delar återvinnas och återanvändas, enligt ett pressmeddelande.

Nästa drag för samarbetet mellan Umicore och Audi är att börja utveckla specifika återvinningskoncept. Fokus ligger på en sluten kedja för återvinning där värdefulla element från batterier får nytt liv i nya produkter, och återanvänds.

‚Äď Vi vill vara en pionj√§r och fr√§mja √•tervinningsprocesser. Det h√§r √§r ocks√• en del av v√•rt program f√∂r att minska koldioxidutsl√§ppen vid ink√∂p, s√§ger Bernd Martens, Styrelsemedlem inom upphandling och IT p√• Audi AG, i pressmeddelandet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2