Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen Elektronikproduktion | 04 december 2018

Volkswagen investerar 450 miljarder i framtidens fordon

Till och med 2023 kommer Volkswagen Group att investera strax under 44 miljarder euro (cirka 450 miljarder kronor) inom framtidsomrÄden sÄsom elektromobilitet, autonom körning, nya mobilitetstjÀnster och digitaliseringen av fordon och anlÀggningar.
– Som en del av sin strategi har Volkswagen Group satt som mĂ„l att öka hastigheten pĂ„ innovation. Med vĂ„ra investeringar fokuserar vi pĂ„ de framtida omrĂ„dena av mobilitet och implementerar vĂ„r strategi konstant, sĂ€ger Herbert Diess, CEO för Volkswagen Group, i ett pressmeddelande.

De 450 miljarderna motsvarar ungefÀr en tredjedel av de totala utgifterna för perioden 2019-2023.

Koncernen arbetar med att förbÀttra vinsten hos alla sina varumÀrken och företag för att kunna finansiera framtidens stora utmaningar frÄn egna medel. Program för att sÀkra de överenskomna mÄlen har initierats av varumÀrkena och företagen.

BÄde ration för kapitalutgifterna och FoU-ration i koncernens Automotive Division ska fortsÀtta att minska till en konkurrenskraftig nivÄ pÄ 6 procent frÄn och med 2020. Koncernens samriskföretag i Kina konsolideras dock inte och ingÄr dÀrför inte i planerna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-1