Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Oura Elektronikproduktion | 04 december 2018

Oura Health tar in 180 miljoner kronor i finansiering

Det finska företaget Oura Health har fÄtt in över 20 miljoner dollar (180 miljoner kronor) i finansiering.
Företaget har skapat en plattform för förbÀttrad sömn och en produkt som bÀrs som en ring som mÀter olika nivÄer hos anvÀndaren. Finansieringsrundan leddes av MSD Capital och nÄgra av investerarna var Steve Chen, medgrundare av YouTube; Kevin Lin, grundare av Twitch; Shaquille O'Neil och Will Smith.

– VĂ„rt uppdrag Ă€r att förbĂ€ttra mĂ€nniskors liv genom bĂ€ttre sömn. Vi kunde inte ha bett om en bĂ€ttre partner Ă€n MSD Capital och Michael Dell. Deras kompetens kommer att hjĂ€lpa Oura att nĂ„ Ă€nnu fler anvĂ€ndare runt om i vĂ€rlden, sĂ€ger Petteri Lahtela, medgrundare av Oura samt President och Chief Innovation Officer för företaget, i ett pressmeddelande.

Oura Ring spÄrar holistiska sömnvanor genom tvÄ infraröda lysdioder som mÀter blodvolym och puls direkt frÄn fingrets palmarartÀrer (den mest exakta kÀllan till hjÀrtfrekvens och hjÀrtfrekvensvariation). En 3D-accelerometer och gyroskop upptÀcker riktningen och intensiteten i anvÀndarens kroppsrörelse och 3 NTC-temperatursensorer spÄrar temperaturvariation i kroppen.

– Jag tror Oura har identifierat en utmaning som stĂ„r inför oss alla, nĂ€mligen att fĂ„ tillrĂ€ckligt med sömn av hög kvalitet. Ouras design och teknik visar enormt hantverk, och nu kommer fler konsumenter runt om i vĂ€rlden att kunna fĂ„ sin egen Oura ring, sĂ€ger Michael Dell vid MSD Capital.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-1