Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 november 2002

Teleca tar över Ericsson-utveckling

Teleca och Ericsson har slutfört ett outsourcing-avtal som innebär att Ericssons norska utvecklingsverksamhet inom GPRS överförs till Teleca.
Den 25 september i år tecknade Teleca och Ericsson ett "Letter of Intent" avseende outsourcing-avtalet och avtalet är nu slutfört.

Som en del av avtalet övergår 70 medarbetare från Ericsson till ett nytt dotterbolag i Norge, Teleca Wireless Solutions AS. Avtalet är en del av Telecas strategi att växa på den nordiska marknaden samt att utöka outsourcing-verksamheten.

Genom det nya bolaget kommer Teleca att erbjuda Ericsson ett stort urval av tjänster inom utveckling kring GPRS/3G. Teleca har även för avsikt att utöka verksamheten till att omfatta projekt inom GPRS-baserad kommunikation, GPRS roll-out, 3G, mobilt Internet etc. Kunderna finns framförallt bland internationella operatörer och leverantörer inom segmenten Telecom, Automotive och Consumer Electronics.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1