Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 december 2018

Amazon Web Services öppnar datacenter i Sverige

Amazon Web Services (AWS) nordiska datacenterregion för molntjänster är nu klar och tre nybyggda serverhallarna tas i drift.
‚Äď Amazon Web Services har byggt och lanserat sina serverhallar i M√§larregionen enligt tidsplan. Det √§r resultatet av gott samarbete, h√∂g kompetens och tekniskt kunnande. Det bekr√§ftar att det internationella intresset f√∂r Sverige √§r ber√§ttigat och att vi genom v√•r infrastruktur, fossilfria elf√∂rs√∂rjning och v√•rt innovativa aff√§rsklimat √§r en attraktiv samarbetspartner, s√§ger Ylva Berg, vd f√∂r Business Sweden, i ett pressmeddelande.

Ett av Business Swedens uppdrag är att tillsammans med svenska regioner, kommuner och näringslivsaktörer identifiera och utveckla lösningar för utländska företag som vill investera i Sverige. I detta arbete har Business Sweden haft ett nära samarbete med Invest Stockholm samt de tre kommunerna Katrineholm, Eskilstuna och Västerås, där AWS:s serverhallar nu har öppnats.

Förutom ett ökat antal arbetstillfällen, så hoppas Business Sweden även på ett antal nya företagsetableringar.

‚Äď Dagens lansering √§r en viktig milstolpe f√∂r Sverige och Norden. Att flytta data in i fossilfria molnl√∂sningar √§r helt i linje med Sveriges h√∂ga h√•llbarhetsambitioner. Regionalt tillg√§nglig molnkapacitet och m√∂jligheten att lagra data lokalt kan dessutom katalysera √§nnu mer av den svenska entrepren√∂rsandan hos startups, multinationella f√∂retag men √§ven hos offentlig sektor, s√§ger Tomas Sokolnicki, ansvarig f√∂r datacenterinvesteringar p√• Business Sweden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2