Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PiezoMotor Komponenter | 13 december 2018

Uppsalabolaget ska bygga volymproduktionsuppbyggnad

PiezoMotor i Uppsala meddelar bolagets styrelse har fattat beslut om uppbyggnad av egen produktionskapacitet för högvolym.
Under Ă„ret har PiezoMotor, pĂ„ uppdrag av ett av vĂ€rldens största teknikbolag, utvecklat en ny mikromotorteknologi anpassad för högvolymapplikationer. Som ett resultat av utvecklingsarbetet har bolaget inlett samarbeten med flera telekombolag i syfte att utveckla justerbara komponenter för framtidens mobiltelefoninĂ€t. Även andra högvolymapplikationer utvĂ€rderas, det framgĂ„r av ett pressmeddelande.

PiezoMotor har nu genomfört de första prototypleveranserna och parallellt med utvecklingsarbetet och samarbetena inom telekomsektorn har man Àven analyserat förutsÀttningarna för att etablera högvolymproduktion. Olika vÀgar framÄt, sÄsom utlicensiering, produktionssamarbeten och egen produktion har utvÀrderats.

UtifrÄn detta, samt baserat pÄ bolagets bedömningar av kommande uppskalningsbehov och alternativ för att etablera leveranskapacitet, PiezoMotors styrelse nu beslutat sÀtta upp en produktionsanlÀggning i Uppsala.

HÀr kommer motorer att slutmonteras, testas och packas i en högautomatiserad anlÀggning som kommer att ha en kapacitet om upp till fem miljoner enheter pÄ Är. Motorernas olika delkomponenter kommer att produceras av flera olika underleverantörer som nu utvÀrderas, skriver bolaget.

– Med styrelsebeslut fattat kring vilken vĂ€g vi ska gĂ„ inleder vi nu arbetet med att sĂ€tta upp denna volymproduktionsenhet. Vi har redan börjat diskutera med utvalda leverantörer av delkomponenter liksom att se över lokalisering och olika finansieringsupplĂ€gg, sĂ€ger Johan Westermark, vd för PiezoMotor.

Planen som den ser ut just nu Àr att etablera anlÀggningen under 2019 med produktionsstart under 2020; för att sedan skala upp det hela för att kunna hantera leveranser i miljontal frÄn och med 2022.

– De leveranser vi ser framför oss under 2019 kommer vi kunna hantera genom vĂ„r befintliga anlĂ€ggning för att sedan skifta över produktionen av den nya motorn till den nya produktionsenheten under 2020, avslutar Johan Westermark.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1