Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb Elektronikproduktion | 17 december 2018

Hitachi tar över ABB:s verksamhet Power Grids

ABB:s avyttring av Power Grids till Hitachi expanderar de tvÄ parternas befintliga partnerskap och stÀrker Power Grids som en global infrastrukturaktör med ökad tillgÄng till marknader och finansiering.
ABB har bekrÀftat att Hitachi ska köpa divisionen Power Grids. Det överenskomna priset representerar en transaktionsvÀrde pÄ 11 miljarder dollar (100 miljarder kronor) för 100 procent av Power Grids.

ABB kommer initialt att behÄlla en aktieandel pÄ 19,9 procent i samriskföretaget för att skapa en smidig övergÄng. Transaktionsavtalet innehÄller dock ett alternativ för ABB att lÀmna de 19,9 procenten inom tre Är efter att avtalet har slutförts.

– Power Grids kommer att stĂ€rka Hitachi som global ledare inom energiinfrastruktur och Hitachi kommer att stĂ€rka Power Grids position som en global ledare inom elnĂ€t. Med denna transaktion inser vi det vĂ€rde vi har byggt genom omvandlingen av Power Grids under de senaste fyra Ă„ren. Avkastningen pĂ„ försĂ€ljningen kommer att vara direkt lönsam för vĂ„ra aktieĂ€gare. Med utgĂ„ngspunkt i vĂ„rt befintliga partnerskap som offentliggjordes 2014 kommer det initiala samriskföretaget att ge kontinuitet för kunder och vĂ„rt globala team, sĂ€ger Ulrich Spiesshofer, CEO för ABB, i ett pressmeddelande.

Transaktionen kommer att innebÀra Ärliga rÀntekostnadsminskningar pÄ cirka 500 miljoner dollar över hela ABB-koncernen, och drygt 500 miljoner dollar (4,5 miljarder kronor) i icke-operativa omstruktureringskostnader.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1