Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© hanza Elektronikproduktion | 17 december 2018

Hanza skriver ned tillgångar med 10 miljoner kronor

Efter att ha samordnat fabriker till sitt tillverkningskluster har Hanza Holding beslutat om en engÄngsnedskrivning av tillgÄnger med cirka 1 miljon euro (10 miljoner kronor).
Hanza har genomfört ett större CORE-projekt (Cluster Operational Excellence) vid koncernens tungmekanikenhet i Narva, Estland. Bland annat har organisationen Àndrats enligt koncernens strategi att samordna fabriker till sitt tillverkningskluster, och Narva-fabrikens affÀrssystem har ersatts med Hanza-koncernens gemensamma ERP-system.

I samband med systembytet har en fullstÀndig processgenomgÄng rörande varulager, underlag för vÀrdering och rutiner genomförts. CORE-projektet har nu avslutats och Hanza har beslutat om en engÄngsnedskrivning av Narva-fabrikens tillgÄngar med cirka 10 miljoner kronor.

Nedskrivningen kommer att belasta koncernens resultat under det fjÀrde kvartalet 2018.

– GenomgĂ„ngen av verksamheten har skett enligt plan tidsmĂ€ssigt, men har medfört behov av en betydande nedskrivning. Tidigare CORE-projekt har slutförts utan att nedskrivningsbehov förelĂ„g, dock Ă€r detta en av vĂ„ra största enheter, dĂ€r vi genomfört ett betydligt mer omfattande arbete. Vi bedömer tungmekaniken som en strategiskt viktig del av vĂ„rt totalerbjudande och ser en volymuppgĂ„ng inom den teknologin frĂ„n och med inledningen av Ă„r 2019, sĂ€ger Erik Stenfors, vd för Hanza, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1