Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson Elektronikproduktion | 17 december 2018

Ericsson skapar global accelerator för AI i Indien

Ericsson har etablerat en Global Artificial Intelligence Accelerator (GAIA) i Bengaluru, Indien, för att fokusera pÄ forskning och utveckling inom AI och automation.
Under 2018 har Ericsson etablerat tre AI-acceleratorer; en i Sverige, en i USA och nu en i Indien. Ericssons GAIA i Bengaluru kommer att bidra till att skapa 150 nya jobb för dataforskare, ingenjörer, ML/AI-arkitekter och mjukvaruutvecklare under 2019.

– InrĂ€ttandet av Global AI Accelerator i Indien Ă€r ett testamente för Ericssons lĂ„ngsiktiga engagemang i Indien, till den rika talangpoolen samt det livliga ekosystemet som finns tillgĂ€ngligt i landet. GAIA har inrĂ€ttats som en central enhet för att kunna pĂ„skynda projekt i Ericssons portfölj över de fyra affĂ€rsomrĂ„dena samt kundprojekt inom de fem marknadsomrĂ„den, sĂ€ger Sanjeev Tyagi, chef för Ericsson R&D Bengaluru, i ett pressmeddelande.

Bolaget avser att undersöka partnerskap med telekomleverantörer, branschintressenter, startups och akademier för att stÀrka innovation. Med GAIA Bengaluru vill Ericsson stimulera innovationer som Àr lÀtta att anvÀnda, anpassa och skala, sÄ att kunderna kan fÄnga upp det fulla vÀrdet av anslutning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2