Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© stevanovicigor dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 december 2018

EU godkänner 18 miljarder till projekt inom mikroelektronik

Frankrike, Tyskland, Italien och Storbritannien har lagt fram ett integrerat projekt för forskning och innovation inom mikroelektronik för den Europeiska kommissionen, och fÄtt ett godkÀnnande om att fortgÄ med projektet.
De fyra deltagande lÀnderna kommer under de kommande Ären att ge upp till 1,75 miljarder euro (18 miljarder kronor) i finansiering för projektet som syftar till att lÄsa upp ytterligare 6 miljarder euro (62 miljarder kronor) i privata investeringar.

Projektets forsknings- och innovationsprojekt kommer att omfatta 29 direkta deltagare med kontor bÄde inom och utanför EU, exempelvis Bosch, Infineon, STMicroelectronics och Osram.

Projektets övergripande mÄl Àr att möjliggöra forskning och utveckling av innovativ teknik och komponenter som kan integreras i en stor uppsÀttning av applikationer. Det inkluderar bland annat automatiserade fordon, förvaltningssystem för batterier som anvÀnds för elektrisk mobilitet och energilagring.

Projektet förvÀntas i synnerhet stimulera ytterligare efterforskning och innovationer i förhÄllande till det breda omrÄdet för IoT och till anslutna eller förarlösa bilar.

Projektet ska slutföras Är 2024, med olika tidslinjer för varje delprojekt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2