Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania Elektronikproduktion | 20 december 2018

Scania testar autonom gruvlastbil i västra Australien

Tillsammans med företaget Rio Tinto testar Scania den nya generationens autonoma transportsystem vid Rio Tintos saltutvinningsanlÀggning i vÀstra Australien.
Första delen av försöket startade i augusti 2018 och involverar en Scania XT 8x4 autonom tippbil som arbetar separat frÄn Rio Tintos aktiva verksamhet.

Under denna inledande fas Äker en sÀkerhetsförare i fordonet för att observera lastbilens prestanda och för att kunna ingripa vid behov. Under kommande faser kommer ytterligare autonoma Scanialastbilar att lÀggas till för att utveckla fordonets maskin-till-maskin medvetenhet och intelligenta flottövervakning.

– Gruvor Ă€r idealiska för att testa ny autonom teknik tack vare att man har ett högt utnyttjande av fordonen. Industrin kan dra nytta av fördelarna nĂ€r det gĂ€ller sĂ€kerhet och produktivitet, och erfarenheterna som görs hĂ€r kommer att vara avgörande nĂ€r det gĂ€ller att utveckla helt autonoma lösningar för andra transportapplikationer, sĂ€ger Björn Winblad, chef för Scania Mining, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1