Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© zenuity Elektronikproduktion | 20 december 2018

Zenuity och HAAS Alert samarbetar för trafiksäkerhet

HAAS Alert, en Chicagobaserad startup som arbetar med en tjänst som i realtid varnar fordon för hinder på vägarna, har ingått ett partnerskap med svenska Zenuity för att förbättra automatiserade körsystem.
Zenuity bygger modulära ADAS- och AD-system som kan skalas från fordon som behöver en kostnadseffektiv NCAP-lösning till fordon som behöver de senaste och bästa autonoma körfunktionerna.

De två parternas samarbete ska se till att företagens respektive produkter blir starkare och gör automatiserade körsystem bättre.

– Då anslutning till fordon har blivit standard de senaste åren har värdet av realtidsdata för ökad förar- och fordonssäkerhet ökat exponentiellt. Det här partnerskapet med Zenuity gör det möjligt för OEM-tillverkare och -leverantörer inom fordonssektorn att få ökad säkerhet till sina fordon, säger Jeremy Agulnek, Vice President för Connected Car hos HAAS Alert, i ett pressmeddelande.

HAAS Alerts molnlösning HAAS Alert Safety Cloud skickar varningar till anslutna bilar, mobilappar och autonoma fordon när de är i närheten av aktiva nödfordon och andra fordon som påverkar rörligheten på vägarna. Genom att ta emot informationen i förväg kan förare och fordon göra säkrare och smartare körbeslut.

Partnerskapet med Zenuity gör det möjligt för HAAS Alert att utnyttja Zenuitys kompetens, teknik och affärsrelationer inom bilindustrin för att påskynda antagandet av sin molntjänst.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1