Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers IMA Elektronikproduktion | 21 december 2018

Sivers IMA och Ampleon utvecklar 5G-basstationer

Sivers IMA Holding AB har tecknat ett utvecklingsavtal med Ampleon för att utveckla nÀsta generations millimetervÄgchips för 5G-basstationer.
Ampleon Ă€r en global leverantör av sub-6 GHz ”RF Power”till 4G och 5G-basstationer och har stora OEM-systemleverantörer av som kunder. DĂ€rför kommer Ampleon att vara den huvudsakliga försĂ€ljningskanalen i utvecklingsprojektet.

De bÄda företaget kommer dock att gemensamt utveckla produkten och Ampleon kommer att finansiera delar av Sivers IMA:s utveckling med 3,5 miljoner kronor.

– Under det senaste Ă„ret har vi arbetat med Ampleon inom vĂ„rt gemensamma 5G-konsortium, vilket har resulterat i en 28 GHz 5G RFIC som nu Ă€r redo för kundtestning. Det nuvarande chipet kan anvĂ€ndas i small cells och kundenheter (CPE), för till exempel trĂ„dlöst 5G gigabit bredband till hemmet med mera. Nu har vi ocksĂ„ kommit överens med Ampleon om att gemensamt utveckla ett chip som möter den specifika efterfrĂ„gan som finns frĂ„n de största OEM-systemtillverkarna, för att Ă€ven kunna erbjuda chip till 5G-basstationer, sĂ€ger Anders Storm, vd för Sivers IMA Holding, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1