Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Carlmark Sweden AB Elektronikproduktion | 27 december 2018

Note tar hand om Calmarks produktion

Calmark Sweden AB meddelar att man skrivit avtal med kontraktstillverkaren Note gÀllande uppstart av produktionen av Calmarks avlÀsare.
Calmark Sweden AB Àr ett medicintekniskt bolag som fokuserar pÄ forskning och utveckling av produkter inom patientnÀra diagnostik riktade mot nyfödda. Bolaget utvecklar en patientnÀra analysmetod (PNA) som syftar till att kunna erbjuda beslutsstöd inom vÄrden av nyfödda barn bÄde enklare och snabbare Àn idag.

I och med att alla milstolpar för 2018 nu har uppnÄtts, gÄr nu Calmarks utvecklingsprojekt under början pÄ 2019 in i en ny fas som brukar kallas verifiering och validering. För att kunna CE mÀrka systemet behöver alla tester nu ske pÄ den första versionen av serietillverkade produkter. Först ut Àr avlÀsaren som kommer att produceras hos Note AB i NorrtÀlje i en mindre upplaga i första steget, det framgÄr i ett pressmeddelande.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda med att avtalet mellan bolagen nu Ă€r klart. Det ska bli spĂ€nnande att ta emot den första leveransen av serieproducerade avlĂ€sare som vi Ă€n sĂ„ lĂ€nge ska anvĂ€nda för vĂ„ra fortsatta tester men som sedan kommer att finnas ute pĂ„ sjukhusen för testning pĂ„ nyfödda bebisar, sĂ€ger Anna Söderlund, vd pĂ„ Calmark.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1