Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aac microtec Elektronikproduktion | 03 januari 2019

Lyckad uppskjutning för ÅAC ger elever tillgång till rymden

I mitten av december sköts AAC Clydes DaVinci-satellit upp framgångsrikt från Mahia i Nya Zeeland. Satellitens kund är den amerikanska skolan North Idaho STEM Charter Academy som har bekräftat kontakt med satelliten och att alla system fungerar som planerat.
Eleverna vid skolan vann uppdraget genom en tävling inom NASA:s initiativ ELaNa (Educational Launch of Nanosatellites) och forskningssatelliten, en 3U kubsatellit, är i linje med NASA:s nya fokus på uppskjutning av en mängd småsatelliter för att studera jorden och rymden.

DaVinci-projektet syftar till att lära skolelever om radiovågor, flygteknik, rymdmekanik och geografi genom att skicka kommunikationssignaler till skolor över hela världen.

– DaVinci är inte bara ett unikt projekt för AAC Clyde utan för hela rymdindustrin. Syftet med satelliten är att inspirera nästa generations innovatörer över hela världen, ett arbete vi är glada över att stödja och vara delaktiga i. Jag ser verkligen fram mot att se de första bilderna laddas ned och delas med blivande ingenjörer och forskare, säger Craig Clark, grundare och chefsstrateg på AAC Clyde, i ett pressmeddelande.

AAC Clyde kommer att tillhandahålla tester i omloppsbana, driftsättning och löpande driftstjänster via STEM Charters markstation i USA.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2