Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rittal Elektronikproduktion | 07 januari 2019

Rittal bygger framtidens fabrik i Tyskland för 1,2 miljarder

Tyska Rittal Àr i fÀrd med att uppdatera sin produktionsanlÀggning till en toppmodern fabrik som kommer att producera företagets nya stora kapslingssystem.
Rittal ingÄr i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group och Àr verksamt inom apparatskÄpssystem för industriautomation och fysisk IT-sÀkerhet. Den uppdaterade versionen av företagets fabrik i Rittershausen Àr planerad att stÄ fÀrdig 2020.

– I samband med vĂ„ra innovationer och nya produktlanseringar moderniserar vi alltid vĂ„ra produktionsanlĂ€ggningar. Om arton mĂ„nader kommer ingenting hĂ€r att se ut som det gör i dag, sĂ€ger Carsten Röttchen, vd för International Production pĂ„ Rittal, i ett pressmeddelande.

Uppdateringen omfattar installation av 70 nya svets- och hanteringsrobotar, varav 30 redan Àr i drift. För att möjliggöra för maskinerna att kommunicera med varandra, övervakar hundratals sensorer de helautomatiska produktionsprocesserna.

– Mycket av automatiseringen bygger pĂ„ intelligenta och nĂ€tverksuppkopplade system som tĂ€nker framĂ„t, planerar automatiskt och utlöser underhĂ„llsscenarier, sĂ€ger Norbert Peter, fabrikschef för Rittal i Rittershausen.

Kostnaden för investeringen ligger pÄ 120 miljoner euro, drygt 1,2 miljarder kronor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1