Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Veoneer Elektronikproduktion | 08 januari 2019

Veoneer utvecklar lidarsystem för global biltillverkare

Autolivs avknoppade företag Veoneer Inc har vunnit ett kontrakt frÄn en global biltillverkare gÀllande konstruktion och massproduktion av lidarsystem för sjÀlvkörande bilar.
Lidarsystemet frÄn Veoneer anvÀnder pulserande laser för att mÀta avstÄnd, hastighet och vinkel med hög precision. Enheten kan klassificera objekt, kÀnna av körfÀltsmarkeringar och ge en exakt positionsbestÀmning relativt en högupplöst karta till ett sjÀlvkörande fordon.

Veoneer kommersialiserar ett ”surround view”-lidarsystem, som baseras pĂ„ Velodynes skalbara referensdesign för lidar och grundlĂ€ggande 3D-teknologi. I avtalet med den globala biltillverkaren fungerar Veoneer som kommersiell och teknisk kontakt. Enligt ett sĂ€rskilt licensavtal gĂ€llande tekniken överlĂ„ter Velodyne en detaljerad referensdesign till Veoneer, som dĂ„ kan ta ansvar för fordonsanpassningen, inklusive systemets implementering av cybersĂ€kerhet och funktionell sĂ€kerhet.

– Lidar Ă€r en viktig sensor för att möjliggöra sjĂ€lvkörande bilar. Vi Ă€r stolta över möjligheten att fĂ„ leverera nĂ€sta generations lidarsystem till en global biltillverkare. Det stĂ€rker ytterligare vĂ„r utveckling mot att leverera pĂ„litliga och innovativa lösningar till bilindustrin, sĂ€ger Jan Carlson, styrelseordförande, verkstĂ€llande direktör och koncernchef för Veoneer, Inc, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1