Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 05 november 2002

Order till SGA från Eurofighter

Svenska Grindmatriser AB har nyligen, för det tyska företaget Diehl Avionik Systeme GmbH, utvecklat en analog ASIC till flygkontrollsystemet i det sameuropeiska militÀrflygplanet Eurofighter.
Det sÀkerhetskritiska flygkontrollsystemet i Eurofighter bestÄr av ett redundant, högtillförlitligt datorsystem, vilket innehÄller fyra flygkontrolldatorer.
Flygkontrolldatorerna tar emot, jÀmför och handhar givardata, data frÄn piloten och data för informationsutbyte. De berÀknar och sÀnder ocksÄ kommandon för styrning av planet.
Det sitter fyra flygkontrolldatorer och en eller tvÄ styrspakar i varje flygplan. Eftersom det sitter flera ASIC:s i varje enhet blir det i genomsnitt mer Àn 60 kretsar frÄn SGA per flygplan.

ASIC:en sjÀlv realiserar funktionen av en dubbel LVDT mottagare (Linear Variable Differential Transformer). Mottagarna anvÀnds i flygkontrolldatorerna och i styrspakarna för att mÀta olika mekaniska positioner och rörelser i flygplanet. Exempel pÄ detta Àr positionen och rörelsen pÄ en vingklaff eller en styrspak.
ASIC:ens elektriska specifikationen krÀver, bland annat, hög analog linjÀritet och lÄngtidsstabilitet. Dessa prestandakrav har lösts genom att anvÀnda en analog matris med integrerade tunnfilmsresistorer.

Kvaliteten och tillförlitligheten pÄ kretsarna Àr oerhört viktiga i applikationen. SGA har dÀrför gjort en full militÀr kvalificering av ASIC:en. Innan leverans testas ocksÄ samtliga kretsar enligt en militÀr specifikation. Denna innehÄller bland annat elektrisk test i temperatur frÄn -55°C till +125°C och inbrÀnning under 168 timmar i +125°C.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2