Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© APR Technologies Teknik | 14 januari 2019

Enköpingsföretag ska skapa effektivare batteripaket

APR Technologies, baserat i Enköping, har fått stöd från Energimyndigheten för utveckling av snabbare batterimoduler till elfordon.
APR Technologies är en leverantör av produkter för termisk reglering för rymd-, flyg- och bilindustrin. Med hjälp av små, tysta och energisnåla produkter förenklar APR konstruktioner eller förbättrar prestandan åt sina kunder.

Energimyndigheten har nu inom FFI-programmet (Fordonsstrategisk forskning och innovation) beviljat stöd till APR Technologies för att leda ett konsortium tillsammans med Ångström Advanced Battery Center vid Uppsala Universitet, Chalmers Tekniska Högskola och Thomas Bergfjord Teknik AB.

Teknologi från APR, som företaget utvecklar för satelliter, kommer att implementeras i batterimoduler för fordonsindustrin. Projektet omfattar även optimering av termiska konstruktionen, batterihanteringssystemet, samt återvinning och har som mål att skapa batteripaket som kan laddas snabbt mer effektivt, få ökad säkerhet och längre livsperiod.

– Sverige är ett bra land för denna typ av utveckling, här finns flera aktörer längs värdekedjan inklusive konsulter och duktiga ingenjörer, flera möjliga underleverantörer, samt kunder i form av fordonstillverkare. Nu kommer vi förutom själva utvecklingsarbetet även ta in investerarkapital, nyanställa samt utöka vårt nätverk av samarbetspartners på området, säger Peter Nilsson, vd på APR Technologies AB, i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2