Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© xdew77 dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 januari 2019

VTT och Tammerfors ska automatisera finska företag

Tammerfors Universitet och VTT ska leda robotiseringen av smÄ och medelstora företag med en finansiering pÄ 32 miljoner euro (328 miljoner kronor).
Inom de nÀrmsta Ären kommer tvÄ projekt av VTT respektive Tammerfors Universitet att utvecklas i Tammerfors, Finland, som bÄda genom robotar ska möjliggöra en rörlig produktion för smÄ och medelstora företag.

Projekten genomförs inom EU:s Horisont 2020-program och har en sammanlagd budget pÄ 32 miljoner euro (328 miljoner kronor).

Trinity-projektet samordnas av Tammerfors Universitet och DIH2 samordnas av VTT. Projekten hjÀper företagen med robotisering genom att ge dem nya tekniska och standardiserade lösningar, skrÀddarsydd utbildning och tillgÄng till kompetensnÀtverk i Europa.

– MĂ„let Ă€r att hĂ„lla de europeiska smĂ„ och medelstora företaget i spetsen för global konkurrens genom att föra in varje företag i cirkeln av digital revolution. Detta kommer att leda till mer produktion och jobb i Europa, sĂ€ger Ali Muhammad, koordinator för DIH2-projektet, i ett pressmeddelande.

BÄda projekten varar i fyra Är och erbjuder FoU-finansiering för applikationsförsök för enskilda företag. Totalt finansieras 16 miljoner euro (164 miljoner kronor) genom projekt som bygger pÄ öppen ansökan.

– Flexibel och effektiv robotteknik Ă€r en av metoderna för att Europa ska kunna hĂ„lla tillverkningen, och dĂ€rmed jobben, pĂ„ kontinenten, sĂ€ger Minna Lanz, professor i maskinteknik vid Tammerfors Universitet och samordnare för Trinity.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2