Komponenter | 22 augusti 2000

C Tech presenterar egenutvecklad krets

Svenska C Technologies har utvecklat ett eget chip som företaget ska använda som bas i en ny hårdvaruplattform. Detta innebär att företaget kan sänka sina tillverkningskostnader med 30 procent.
Chipet kallas för ARGUS och är en så kallad ASIC-krets. Ambitionen är att ARGUS ska fungera som en microcontroller och bild-processor för inbyggda system som läspennor, digitala kameror, mobiltelefoner och PDAer.

"Komponenten är baserad på en sk ARM-kärna, samma arkitektur som kommer att användas i de flesta framtida mobiltelefoner - ett släktskap som underlättar integration av bolagets patenterade läsfunktion i form av ett läsöga", säger Lennart Moberg, utvecklingschef i C Technologies.

Utvecklingen av komponenten har just avslutats och den kommer att kunna tas i bruk tidigare är planerat. C Tech:s flaggskepp, C-Pen, kommer nu att förses med ännu bättre inläsningskvalitet. Vidare kommer komponenten att användas av dotterbolaget Anotos digitala penna och av dotterbolaget WeSpot i form av intelligenta övervakningskameror.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2