Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanfil Elektronikproduktion | 20 mars 2019

Scanfil siktar på globala kunder med Sigma

Igår meddelade kontraktstillverkaren Scanfil att man ingått ett partnerskap med Sigma Connectivity för att stärka sina erbjudanden gentemot sina kunder; men rent praktiskt, vad handlar det om?.

Till Evertiq förtydligar Kristoffer Asklöv, Vice President Strategy and Business Development, att det handlar om att proaktivt lägga sig framför vad som komma skall. Scanfil har under ett par års tid vuxit rätt kraftigt, både med allt som kom med förvärvet av Partnertech, men också med egen kapacitetsutveckling – vilket Evertiq rapporterat om tidigare – och det här partnerskapet är en del av en pågående utveckling av bolaget produkterbjudande.
Kristoffer Asklöv © Scanfil
Scanfil har sen tidigare kunnat erbjuda precis det som man lyfter fram i pressmeddelandet; att ta en produkt hela vägen från design och utveckling ändå till volymproduktion. Det vi ser nu är som sagt ett resultat av en pågående utveckling av erbjudandet, något som skett både internt och med externa partners, där Scanfil kan kombinera sin expertis och kunnande inom produktion i volymer, med den expertis som Sigma tar med sig inom konnektivitet. Det stora syftet och vinsten bakom det hela är att kunna dra nytta av den kunskapsöverföring som uppstår mellan de båda spelarna för att på så sätt kunna avsevärt trimma kundernas time-to-market. Sigma och Scanfil är på intet sätt några nya samarbetspartners, det finns ganska många år av samarbete mellan de båda och då framför allt med Scanfils enhet i Malmö, men nu ökar man omfånget och blickar mot större globala kunder. – Vi har stuvat om i både produktutvecklingen och vårt produkterbjudande internt under en tid nu, och det vi gör med dessa externa partnerskap som med Sigma Connectivity är att vi ökar takten och tar in expertis som tillåter oss att växa, säger Kristoffer, till Evertiq.
Annons
Annons
2021-02-12 10:46 V18.15.24-1