Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 november 2002

PartnerTech köper enhet av Saab Bofors Dynamics

PartnerTech tecknar samarbetsavtal med Saab Bofors Dynamics och förvärvar produktionsenhet i Karlskoga.
PartnerTech och Saab Bofors Dynamics har nu tecknat ett fördjupat samarbetsavtal. Samtidigt förvärvar PartnerTech Saab Bofors Dynamics maskinbearbetningscentrum i Karlskoga. Enheten sysselsätter omkring 120 personer och omsätter årligen cirka 150 Mkr. Förvärvet, tillsammans med samarbetsavtalet, förväntas omedelbart efter övertagandet ge en positiv effekt på PartnerTechs vinst per aktie.

- Vår tekniska kompetens är väl lämpad för de krav som finns inom försvars- och flygindustrin. Samarbetet med Saab Bofors Dynamics är därför ett naturligt steg i PartnerTechs utveckling. Förutom ökade volymer stärker vi dessutom vår kompetens ytterligare inom bl a fleroperationssvarvning, CAM-beredning och kvalitetssäkring av kvalificerad mekanik, säger PartnerTechs VD Mikael Jonson.

- Detta är en perfekt lösning för oss. Vi får en mycket kompetent leverantör samtidigt som vi får möjlighet att öka fokuseringen på vår kärnverksamhet, säger Tomas Samuelsson affärsenhetschef i Saab Bofors Dynamics.

Övertagandet sker retroaktivt från den första november 2002 och verksamheten kommer att ingå i PartnerTechs affärsenhet för IT/mekatronik. Köpeskillingen för den förvärvade enheten motsvarar tillgångarnas bokförda värde och kommer att betalas med kontanta medel.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2