Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 26 november 2002

Yamaha investerar i MontaVista

Yamaha Corporation har köpt en minoritetspost i Linuxföretaget MontaVista Software och dÀrmed inlett ett strategiskt samarbete kring inbyggt Linux för digitala musikinstrument, hemelektronik och professionell audio- och inspelningsutrustning.
"Med spridningen av bredbandstekniken har det visat sig att inbyggt Linux Àr en idealisk lösning för digitala audioprodukter," sÀger Masatada Wachi, managing director och chief technical officer hos Yamaha. "Vi Àr imponerade av den prestanda och tillförlitlighet som MontaVista Linux uppvisar och Àr övertygade om att denna populÀra utvecklingsplattform möter kraven pÄ vÄra marknader. Vi rÀknar med att vÄrt samarbete med MontaVista skall leda till nya tillÀmpningar och affÀrsmöjligheter."

"Vi vÀlkomnar Yamahas investering," sÀger Jim Ready, CEO för MontaVista Software. "Yamaha Àr ett ledande företag inom audio-, hem- och professionell elektronik. DÀr pÄgÄr nu en verklig revolution dÀr trenden gÄr frÄn fristÄende enheter till nÀtverksanslutna produkter, och dÀr Linux i ökande grad Àr den föredragna systemprogramvaran."

Yamaha Àr det senaste företaget bland ett flertal elektronikjÀttar som investerat i MontaVista Software. Tidigare i Är investerade IBM, Intel, Sony och Panasonic för tredje gÄngen i företaget.

Enligt en fÀrsk rapport frÄn Venture Development Corporation (VDC) Àr hemelektronik det snabbast vÀxande marknadssegmentet med en Ärlig tillvÀxt pÄ 49 procent och med förvÀntade leveranser motsvarande USD 149 miljoner Är 2006. VDC förutspÄr ocksÄ att hemelektronik blir det största segmentet pÄ Linuxmarknaden 2006 med 43,2 procent av totala intÀkter pÄ USD 346 miljoner.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1