Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PCB Connect Mönsterkort | 25 oktober 2019

PCB Connect expanderar till Turkiet

Mönsterkortsleverantören PCB Connect AB:s Vice Managing Director Johan Larsson summerar det innevarande året med att det har varit ett händelserikt sådant. Fyra nya marknader har startats i gruppen – varav den senaste i Turkiet – och personalstyrkan har passerat en form av milstolpe.

De gångna tolv månaderna har varit något utöver det vanliga för mönsterkortsleverantören PCB Connect, berättar Johan Larsson för Evertiq. – När det kommer till att utveckla nya marknader för gruppen, har vi nog aldrig varit så aktiva som vi har varit det här året, säger Johan Larsson. Mönsterkortsleverantören har öppnat kontor i fyra nya länder: USA, Estland, Thailand och nu senast ett i Turkiet. – Det är en ny marknad för oss där vi ser en stor potential. Även om vi bara varit verksamma sedan den första september har gensvaret från kunderna så här långt varit bra och positivt, säger Johan Larsson och berättar om utsikterna för det kommande året: – Samtidigt som vi i vissa fall kan se lite försiktighet på marknaden, ser vi stora möjligheter att växa och ta marknadsandelar. Målsättningen är hög aktivitet och hög servicegrad, och vi måste vara flexibla samt kunna erbjuda våra kunder de bästa och mest effektiva lösningarna på marknaden.
M. Barış Palabıyık Foto© PCB Connect
PCB Connect AB grundades 2004 och ingår sedan 2010 under koncernen PCB Connect Holding AB. Sedan starten har man byggt upp ett globalt nätverk som till dagens datum omfattar totalt 16 länder. På personalsidan nådde man en milstolpe under året genom att passera 100 personer. Kopplat till det turkiska kontoret rekryterade man M. Barış Palabıyık till positionen som Country Manager. – Barış har en tydlig bakgrund inom både teknik och kvalitetssäkring, och kommer tidigare från elektronikbranschen. Samtidigt sitter han på ett kontaktnätverk från flera av de industrier vi är intresserade av, säger Johan och berättar att man har förhoppningen att på sikt stärka upp organisationen i landet. Sedan 2014 har PCB Connect i Sverige trappat upp omsättningen från strax under 95 miljoner kronor, till att i fjol noteras för strax över 168 miljoner. – I nuläget ligger vi på ungefär samma siffra som föregående år, och hoppas på att kunna avsluta starkt, men vi växer i antalet nya köpande kunder vilket är positiva tecken från nya och existerande marknader, avslutar Johan Larsson.
2021-07-15 08:57 V18.20.2-1