Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 13 januari 2003

Toshiba köper post i MontaVista

Toshiba satsar på Linux och köper minoritetspost i MontaVista Software.
Toshiba America Electronic Components, Inc. (TAEC), ett självständigt opererande företag inom Toshibakoncernen, har köpt en minoritetspost i Linuxföretaget MontaVista Software.

- Vi utökar vårt samarbete med MontaVista Software som ett led i vår strategi att erbjuda kompletta plattformslösningar för marknadssegment som hemelektronik, kommunikation och avancerade inbyggnadstillämpningar, säger en talesman för TAEC. - MontaVista Linux och Toshibas MIPS RISC-processorer är en mycket konkurrenskraftig lösning på många marknadssegment.

MontaVista Linux har anpassats till Toshibas mest populära 32- och 64-bit RISC-processorer, TMPR3927 och TMPR4927, som används i printrar, DVD-enheter, spelkonsoler och set-topboxar.

Förutom TAEC har ett flertal kända elektronikföretag investerat i MontaVista Software i år, bl.a. IBM, Intel, Sony, Yamaha och Panasonic.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1