Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Impact Coatings Elektronikproduktion | 06 maj 2020

Impact Coatings vänder – minskar förlusten

Bolaget, som är verksamt inom PVD-ytbeläggning, lyckades under årets första kvartal att minska förlusten jämfört med fjolårets siffra.

Uppdaterad; 2020-05-06 15:02
Impact Coatings nettoomsättning uppgick till strax över fem miljoner kronor, en klar förbättring från 2,9 miljoner kronor under fjolårets första kvartal. Tittar vi på resultatet efter skatt för ytbeläggningsbolaget så ser Impact Coatings lyckades minska förlusten, som nu skrivs till -5,9 miljoner kronor, jämfört med -10,3 miljoner kronor från samma period under föregående år. Samtidigt meddelar man att värdet av orderboken för beläggningssystem vid periodens slut uppgick till närmare 22 miljoner kronor. Situationen för bolagets försäljnings- och utvecklingsarbete med är att det fortlöper, dock med viss försening. Företagen i Östasien – inkluderat Kina och Sydkorea – uppges ha öppnat upp efter flera veckors stängning, medan flertalet i Europa är helt stängda. – I väntan på att reserestriktioner ska hävas fortgår samarbetet med Hyundai på distans, skriver Torbjörn Sandberg. – Vi ser tecken nu mot slutet av april på att vissa europeiska företag sakta återupptar produktion och kommersiell aktivitet, vilket är positivt, men vi förväntar oss reserestriktioner även inom Europa ett tag framåt, fortsätter vd:n. Under perioden tecknade ytbeläggningsbolaget två avtal om systemleveranser. Ett med Zanini Auto Group i Spanien och ett med en tysk leverantör av precisionskomponenter till den globala textilindustrin. – De två nämnda systemordrarna gör att vi har en tillfredsställande beläggning inom systemtillverkning. Vi ser heller idag inga störningar i materialflöden från våra underleverantörer. Däremot påverkas eftermarknadsförsäljning till systemkunder och beläggningsverksamheten något på grund av stängda fabriker i en del europeiska länder, skriver Torbjörn Sandberg.
I en tidigare version av texten skrev Evertiq att resultatet före skatt uppgick till 5,9 miljoner, jämfört med 10,3 miljoner under 1Q19, vilket då visar på ett resultattapp. Detta är fel då företaget minskade förlusten till -5,9 miljoner, jämfört med -10,3 miljoner under 1Q19.
2021-11-29 22:48 V19.2.0-2