Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alltronic Elektronikproduktion |

Alltronic satsar ytterligare på boxbuilding

Elektroniktillverkaren frigör utrymme hemma i Alingsås genom ett nytt lagersystem för att svara upp till ett ökat behov av slutmontering av kompletta produkter.

Det råder en ökad efterfrågan på boxbuilding-tjänster hos Alltronic. Som ett led i att bemöta detta – kombinerat med att att växa inom kretskortstillverkning – har elektroniktillverkaren valt att frigöra utrymme i sina befintliga lokaler. Detta har skett genom en investering av ett höglagersystem av modellen Compact Twin, från Weland Solutions. Och på så vis har drygt 200 kvadratmeter frigjorts för att få bukt med trångboddheten när det kommer till just slutmontering av kompletta produkter.
© Alltronic
Håkan Dahlberg, vd på Alltronic, berättar att uppdrag som dessa i regel kräver en arbetsyta som är större, och att man tidigare fått anpassa sitt nuvarande utrymme för att kunna utföra arbetet. – Backar vi ett tag tillbaka i tiden levererade vi kretskorten som de är. Allt eftersom har de byggts in i olika enheter då man har tänkt att göra något mer med korten, säger Håkan till Evertiq och menar att det innebär att fler delar, komponenter och moment kommer in i processen och tar upp sin beskärda del av ytan. Nu har man i stället skapat ett större svängrum dedikerat till området för att möta behovet, samtidigt som det enligt vd:n finns förutsättningar att bygga upp en produktionslina för volymer. Och med ett höglagersystem i bruk sägs det att effektiviteten ökar hos verksamheten på västkusten. – Jämfört med att springa runt i traditionellt lager skulle jag gissa på att vi nu halverar tiden vi lade tidigare, säger Håkan Dahlberg.
Annons
Annons
2023-03-21 22:37 V20.13.10-1
Annons
Annons