Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mikhail mishchenko dreamstime.com Analys |

Halvledartoppen redovisar tillväxt under andra kvartalet

Efter att ha trotsat ett tuffare marknadsläge med tillväxt under första kvartalet fortsatte formkurvan för de tio ledande leverantörerna av halvledare även under kvartalet. Den sammanlagda intäktstillväxten uppgick till 2,4 procent – där en ökad försäljning av persondatorer och servrar under pandemin stod som den primära drivkraften.

Sammantaget genererade bolagen en försäljning på 65,2 miljarder dollar under andra kvartalet 2020, skriver marknadsundersökningsbyrån Omdia. En summa som var med och bidrog till att den totala halvledarmarknaden noteras för en tillväxt på 1,1 procent, jämfört med kvartalet innan. – De tio ledande halvledarbolagen får ett allt större grepp om marknaden. Jämfört med samma period i fjol har de snappat upp nära på tre procent, från 55,6 till 58,5 procent, säger Ron Ellwanger, Senior Research Analyst på Omdia, i rapporten. Medan Intel stod för den högsta intäktsnoteringen under andra kvartalet på 19,4 miljarder dollar, var bolagets procentuella tillväxt betydligt lägre än segraren SK Hynix – minus 0,3 procent jämfört med 17,4 procent. Av de tio bolagen, Intel inräknade, redovisar fyra aktörer minussiffror för kvartalet. Resterande hamnade på plussidan, där Nvidia kom närmast SK Hynix med nio procent. Den ökade försäljningen av persondatorer och servrar drev upp intäkterna bland en rad produktkategorier inom minnessegmentet, som steg med totalt 10,1 procent. Kategorimässigt ökade DRAM med 15,9 procent och NAND med 4,9 procent.
Omdia’s Competitive Landscaping Tool (CLT) service identifying the market growth in semiconductor suppliers. For more information, visit © Omdia.
Annons
Annons
2023-05-29 15:20 V20.14.29-1
Annons
Annons