© Wmatter
Elektronikproduktion |
Wematter siktar på att skala upp - tar in 40 miljoner kronor
3D-skrivarbolaget Wematter från Linköping meddelar att man genomfört en riktad nyemission tillsammans med investeringar från befintliga ägare för att skala upp.
Det nya kapitalet har samlats in genom en riktad nyemission på 26 miljoner kronor under våren tillsammans med sammanlagt 14 miljoner kronor som bland annat kommer från befintliga ägare, ledning och styrelse. Wematter meddelar att bland de tillkomna ägarna hittas institutionella och privata investerare, bland annat Hamberg Förvaltning, storägare i Betsson samt en industrialist inom additiv tillverkning.
Med ny a investeringarna kommer fokus att ligga på att utöka organisation inom sälj, marknad och produktion.
Wematters försäljningsorganisation har sedan förra året växt med fyra personer samt en försäljningschef och bolaget säger vidare vidare rekryteringar kommer att fortsätta att genomföras. De senaste anställningarna har inneburit tillskott av personer med erfarenhet från scaleup-företag och med bakgrund inom additiv tillverkning.
– Jag blir personligen stolt över att vi attraherar personer som varit med om samma resa i ett annat svenskt bolag från vår bransch. Bland de vi träffat finns 30 års erfarenhet av 3d-skrivare och additiv tillverkning. Det är ett bevis på vår attraktionskraft som företag och det ger oss utmärkta förutsättningar att ta nästa steg i vår tillväxt framåt, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter i ett pressmeddelande.
Sedan starten 2014 har Wematter nu vuxit till cirka 25 medarbetare och huserar sedan två år tillbaka i lokaler vid centralstationen i Linköping. Företagets flaggskeppsprodukt är 3D-skrivaren Gravity 2021 som tillsammans med tillhörande utrustning och mjukvara hyrs ut som en systemlösning för additiv tillverkning. Kunderna hittas främst inom tillverkningsindustrin och bland teknikkonsulter men även inom vårdbranschen samt företag som är verksamma inom medicinteknik.
– Det har varit en utmaning för många inom svensk industri att ta in riskkapital under rådande pandemi, men jag tror att vi lyckas genom att erbjuda en hållbar produkt tillsammans med långsiktiga affärsrelationer. Vi kan därför nu välkomna nya investerare som också ser ett bolag med en produkt och ett hållbart och långsiktigt erbjudande som gör skillnad för våra kunder, säger Håkan Dahllöf, styrelseordförande för Wematter.
Kapitalet kommer som sagt framförallt användas till att anställa personal inom försäljning men även driva vidare forskningsprojekt för nya material och annan produktutveckling.
– Det handlar även om att på ett effektivt sätt skala upp vår produktionsprocess med externa leverantörer för att kunna planera långsiktigt, avslutar Robert Kniola.