Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 04 mars 2003

Japansk framgång för Obducat

Obducat hade stora framgångar vid den internationella mässan "Nano Tech 2003" som nu avslutats i Tokyo. För sitt arbete i nanoteknologins framkant tilldelades Obducat utmärkelsen "Super Small Technology Award". Obducat var det enda svenska företag som var representerat bland cirka 150 utställare.
Intresset kring utvecklingen inom nanoteknologi växer, och det avspeglades vid "Nano Tech 2003", som för andra året hölls i Makuhari Messe i Tokyo 26-28 februari. I år mer än fördubblades antalet besökare till drygt 24 000 personer.
Bland utställare från hela världen var Obducat det enda icke-japanska företag som belönades med en av de tio utmärkelser som delades ut av en internationell jury.

-Vi fick juryns samtliga röster i den här klassen och det är naturligtvis en stor framgång för oss, säger Patrik Lundström, vd Obducat AB. Utmärkelsen har uppmärksammats av TV och andra media här och den uppmärksamheten betyder mycket för vår fortsatta utveckling i Japan.

Obducat fick så sent som i februari företagets tredje japanska order avseende leverans av en NIL-maskin (Nanoimprintlitografi). Till mässan i Tokyo hade Obducat skeppat en NIL-maskin från Malmö och kunde därigenom demonstrera den senaste tekniken bolaget utvecklat.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2