Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 05 mars 2003

MontaVista och Movial i samarbete

Nytt samarbete om instant messaging för Linuxbaserade hemelektronik.
Linuxleverantören MontaVista Software och det finländska företaget Movial som utvecklar kommunikationsprogramvara för OEM-företag meddelar att de båda företagen ingått ett samarbetsavtal.

Syftet med avtalet är att utveckla intelligenta kommunikationsapplikationer för tillverkare av Linuxbaserad hemelektronik. Samarbetet stämmer väl överens med de båda företagens respektive inriktning. Movials programprodukter, Instant Messaging och Multimedia Messaging, är inriktade på handhållna produkter och intelligenta telefoner. MontaVista Software å sin sida lanserade nyligen MontaVistaT Linux® Consumer Electronics Edition, det första Linux-operativsystemet och korsutvecklingsplattformen som utvecklats speciellt för hemelektronikprodukter, t.ex. mobiltelefoner, digital-TV, set-top boxar och fordonstelematik.

"Movial och MontaVista Software utvecklar tillsammans en intelligent kommunikationsplattform för hemelektronikprodukter - ett kraftfullt operativsystem som är integrerat med kommunikationsprogramvaror som Instant Messaging, MMS, VoIP och multimedia," säger Jari Ala-Ruona, CEO, Movial. "Vår vision är att Linux kommer att finnas överallt, och vårt partnerskap med MontaVista Software, som baseras på deras nyligen lanserade MontaVista Linux för hemelektronik, passar exakt in i vår företagsstrategi och roadmap."

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2