Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Privat (LinkedIn) / Invest in Halland (montage)
Teknik |

Det digitala Sverige — Halland som föregångare?

Digitalisering har blivit ett ord som kastas runt i olika sammanhang. Men det är inte alltid helt klart vad det finns för fördelar. Enligt Henrik Lövetoft, Head Incubation and Growth på Yoin, finns det vinningar inom begreppet.

Henrik Lövetoft har kartlagt Hallandsregionens förmågor och kluster inom IT/tech-området för att få en bild av företagens verksamhetsutveckling inom digitalisering och vart man är på väg. Genom sitt arbete har han kunnat konstatera att det finns mycket aktivitet, men att det finns möjligheter att göra mer. 

– Det finns allt i från startup-företag som gått i bräschen för digitalisering, till stora och framgångsrika företag som står i starten och har börjat utforska möjligheterna att förändra verksamheten. Det görs mycket bra och det finns hjälp att bistå i form av allt ifrån inkubatorer, till akademin och näringsliv, säger Henrik Lövetoft till Evertiq. 

Ur ett geografiskt perspektiv är digitaliseringsgraden hög. Branschmässigt ligger energibolagen i framkant och arbetar proaktivt inom IoT, samtidigt som det finns bolag inom deeptech som har det digitala i sitt dna. 

Ur ett affärsperspektiv, är det enligt Henrik värt att hänga med i utvecklingen – och man behöver nödvändigtvis inte snegla på storstädernas resurser. 

– Fördelen med IT och mjukvara är skalbarheten, vilket gör att du kan växa din affär mycket och effektivisera din verksamhet. Det vi ser med kartläggningen är att Halland har stora möjligheter inom detta, och det finns goda förutsättningar att få stöttning här i sin digitaliseringsresa, avslutar Henrik Lövetoft. 


 
Henrik Lövetoft och Erik-Wilhelm Graef Behm kommer under Evertiq Expo Lund den 25 november presentera kartläggningen av ekosystemet i Halland med en bild av vart man är på väg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1