Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Malmo Arena
Elektronikproduktion |

Här har Evertiq Expo vuxit ur kostymen – flyttar till nya lokaler

I år är det tioårsjubileum för Evertiq Expo i Lund. Året var 2011 och Evertiq Expo, som vid tillfället gick under namnet TEC, fyllde hotellet Scandic Star till bredden. Det blev snabbt tydligt att denna lokal inte skulle räcka länge.

Sedan 2011 har elektronikindustrin en dag om året samlats nere i Lund för att delta i Evertiq Expo. På scenen har det avverkats föredrag, analyser panelsamtal och debatter, Inission Innovation Awards har även huserat här. Men åren gick och utställarna blev fler, så blev även besökarna och tillslut fanns det inte längre yta för alla. 

2016 blev sista året som branschen samlades i Scandic Stars lokaler, flytten bar sedan av till Ideon Science Park. Koncepted har fortsatt precis som vanligt sedan flytten. Utställarna blir fler och likaså besökarna – i skrivande stund närmar sig deltagarantalet 600 personer för vad som kommer att bli det sista Evertiq Expo i Lund. Kostymen är helt enkelt för liten och jakten på en ny lokal behövde sättas igång. 

Landar i Sveriges tredje största stad 

I jakten på den perfekta lokalen hamnade Evertiqs Expo team i Malmö där man nu är övertygade om att man träffat rätt. 

"Malmö Arena är den mest passande platsen i hela Sydsverige. Du har Malmö, Lund och även Köpenhamn med omnejd på kort avstånd. Tågen stannar precis utanför entrén, parkeringsplatser finns i tusental och Kastrup ligger bara ett par minuter bort över bron", säger Irma Björsell, vd för Evertiq. "Den snabbväxande Malmöregionen med såväl traditionella industriföretag som en rad start-ups gör regionen till en av de mest attraktiva i hela Skandinavien. Vi på Evertiq är mycket stolta över att få vara med och uppleva den utvecklingen". 

Efter tio år i samma stad är det dags för Evertiq Expo Lund att svida om till Evertiq Expo Malmö och anamma de tillväxtmöjligheter som det nya geografiska läget har att erbjuda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-12-07 23:13 V22.1.2-2