Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Blue Ocean Robotics
Elektronikproduktion |

Danskt robotföretag mottar jätteinvestering

Robottillverkaren Blue Ocean Robotics tankar kapitalet med 335 miljoner danska kronor från investementbolaget AP Møller Holding för att trappa upp ”global expandering”.

Blue Ocean Robotics vittnar om ett stort intresse för sina desinfektionsrobotar och har till dagens datum levererat cirka 200 exemplar. Nu mottar tillverkaren ytterligare resurser för att rulla ut sina lösningar på ett globalt plan. 

AP Møller Holding ger oss ännu mer finansiella muskler för att konsolidera och utöka marknadsandelen för alla våra robotar. Utbyggnaden av UVD-robotarna måste påskyndas och det har vi gjort med varumärkena PTR Robots och GoBe Robots, två nya robotar, som nu även görs tillgängliga på den globala marknaden. Samtidigt, genom att optimera de fysiska robotarna, förbättrar vi kvalitet, produktionskostnader och möjligheten att leverera högkvalitativ service för alla våra robotar på kundernas platser. Dessutom lanserar vi en on-line-plattform 2022, som underlättar hela kundupplevelsen i ett molnbaserat system. Att sälja tjänsterobotar handlar inte bara om att bygga och leverera robotar. Tillsammans med våra försäljnings- och servicepartners, säger Claus Risager, vd på Blue Ocean Robotics, i pressmeddelandet. 

Blue Ocean Robotics har utvecklat flera robotlösningar som kan automatisera och effektivisera kritiska och rutinmässiga uppgifter, inklusive inom sjukvårdssystem. Vi ser fram emot att följa och stötta företaget på dess intressanta och blomstrande resa, säger Jan Nielsen, CIO på AP Møller Holding, i pressmeddelandet.


Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1