Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ravi Electronics (Vimeo)
Elektronikproduktion |

Ravi Electronics investerar – fördubblar kapacitet

Den danska kontraktstillverkaren Ravi Electronics har köpt in ny utrustning till maskinparken i Ålborg och fördubblar därmed fabrikens produktionskapacitet.

Kontraktstillverkaren har köpt in uteslutande utrustning från det svenska bolaget Mycronic, via leverantören Eltraco Automation.

Investeringen består av jet-printern MY700 och en pick-and-place-maskin vid namn MY300, som tillsammans ger en fördubblad kapacitet, skriver den danska tidningen Elektronik & Data.

Esben Randers, vd och delägare av Ravi Electronics, berättar att fördubblingen inte gjordes på bekostnad av flexibilitet.

Det är viktigt att våra investeringar bibehåller och utökar både kapacitet och flexibilitet. Men vi tycker att vi har lyckats bra med att hitta en riktigt bra balans – inte minst genom de senaste investeringarna som vi gjort, säger Esben Randers till tidningen.


Karsten Viborg, vd och delägare, säger att bolaget har hamnat i en bra sits efter inköpen.

Vi har ökat vår monteringskapacitet och vi har behållit vår flexibilitet. Vi kan fortsätta serva både befintliga, men även nya kunder och därmed öka vår tillväxt, säger han till Elektronik & Data.

Mikael Thomsen, vd för leverantören Eltraco Automation, säger att Mycronics SMT-plattform Trinity kan hantera upp till 100’000 komponenter i timmen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons