Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ernstromgruppen
Elektronikproduktion |

Ernströmgruppen förvärvar Hammarel

Ernströmgruppen vill vara en aktiv aktör i arbetet med att säkra tillgång på el i Sverige. Därför förvärvar man Örebrobaserade Hammarel, en specialist inom lågspänningsställverk och som utför elkraftentreprenader.

Förvärvet kompletterar Ernströmgruppens övriga verksamheter, vilka omfattar kundanpassade elcentraler, apparatskåp och automatiklösningar, lyder ett pressmeddelande.

Klimatomställningen och elektrifieringen kommer att kräva omfattande investeringar i det svenska eldistributionssystemet som är eftersatt. Det kommer att öppna möjligheter för större aktörer som kan erbjuda helhetslösningar som lever upp till högt ställda krav på kvalitet. Ernströmgruppen rustar för att ta vara på de möjligheter som ges, säger Jonas Kewenterm ansvarig för elektrobolagen inom Ernströmgruppen, i pressmeddelandet.


Hammarel har sedan starten 1991 letts och ägts av Lars och Ulf Hammarberg, som båda kommer att fortsätta verka i företaget samtidigt som de behåller en minoritetspost.

Med Ernströmgruppen som nya huvudägare säkerställer vi inte bara Hammarels framtid. Vi skapar även förutsättningar för bolaget att ta nästa steg i sin utveckling genom att komma in i ett sammanhang som möjliggör ett bredare erbjudande till våra kunder, säger Ulf Hammarberg.

Hammarel omsätter runt 70 miljoner kronor och kommer att fortsätta drivas som eget bolag. De cirka 25 medarbetarna kommer att ha kvar sina arbetsplatser i Örebro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-28 17:23 V21.1.4-1
Annons
Annons