Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Volkswagen och Bosch tecknar batteriavtal

Volkswagen-koncernen och Bosch-koncernen har undertecknat ett samförståndsavtal för att utforska etableringen av en europeisk leverantör av utrustning för battericellstillverkning.

Volkswagen-koncernen och Robert Bosch-koncernen startar en projektenhet för att utforska möjligheterna med storskaliga lösningar för batteritillverkning i Europa. Företagen planerar att leverera integrerade batteriproduktionssystem samt support för upprampning och underhåll för battericells- och systemtillverkare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Europa har den unika möjligheten att bli ett globalt centrum för batteritillverkning under de kommande åren. Det finns en stark och växande efterfrågan inom alla aspekter av batteriproduktion, inklusive utrustning för nya gigafabriker. Volkswagen och Bosch kommer att utforska möjligheterna att utveckla och forma denna nya mångmiljardindustri i Europa. Vårt beslut att aktivt delta i den vertikala integreringen av batteritillverkningens värdekedja kommer att leda till avsevärda nya vinstpooler. Att etablera en helt lokaliserad europeisk leveranskedja för e-mobilitet från Europa är verkligen en sällsynt möjlighet i affärshistorien, Thomas Schmall, vd för Volkswagen Group Components, i pressmeddelandet.

Volkswagen och Bosch har bildat projektenheten med målet att förbereda etableringen av det nya företaget i slutet av 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2023-09-14 18:08 V21.0.48-2
Annons
Annons