Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dectron
Elektronikproduktion |

NEP & Dectron i samarbete – ska ”stimulera affärsutveckling”

Ska stärka företagens kärnkompetenser – täckande design och utveckling, prototyper, validering och tester – samtidigt som det utökar respektive verksamhets geografiska räckvidd.

Avtalet kommer efter att Kemets anläggningar på Öland – tidigare Dectron – i mitten på september överfördes till nederländska BusinessCreation.

BusinessCreation uttryckte sin syn på Dectron i ett tidigare pressmeddelande som en verksamhet med stor kompetens, och att det finns möjliga synergieffekter att hämta tillsammans med andra delar ur den egna verksamheten. Att högteknologisk tillverkning och elektronikindustrin fortsätter att finnas och utvecklas i Kalmarregionen är något man trycker på.

Avtalet mellan Dectron och NEP är en första milstolpe för Dectron efter att Business Creation förvärvat verksamheten och kommer att accelerera och dra nytta av befintlig expertis, säger Wolfert i ett pressmeddelande.

Vi är glada att samarbeta med ett välrenommerat företag som NEP och förväntar oss ett långsiktigt, ömsesidigt gynnande samarbete, säger Roel Wolfert, vd för BusinessCreation, i pressmeddelandet.

Mikael Larsson, vd för Dectron, berättar i pressmeddelande att det finns starka synergier mellan NEP och Dectron.

Vi tror att det här strategiska samarbetet kommer stärka vår verksamhets tillväxt, och kommer möjliggöra för oss att marknadsföra våra tjänster långt utanför Kalmar, säger Mikael.

Dectrons validering, testning och prototyptjänster kompletterar NEP och kommer stärka bolagets totala projektkapabilitet, säger Johan Duprez, CTO på NEP, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons